“Sfeercamping in een onverwacht mooi stuk Friesland” (Kampeermeneer)

 

Camping Fraai is een originele kleinschalige minicamping gelegen op een verborgen stuk land, net buiten Haulerwijk. Dit plaatsje ligt in Friesland, maar Groningen en Drenthe liggen om de hoek. Stad Groningen, Assen en Drachten liggen slechts op een kleine 30 autominuten afstand. Vanuit Camping Fraai kun je letterlijk alle kanten op. Fietsverhuur, winkels, horeca en andere voorzieningen zijn op loop- en fietsafstand. Leuke dorpen als Veenhuizen (waar deze zomer weer het theaterspektakel Het Pauperparadijs plaats vindt!), Norg en Bakkeveen zijn per fiets bereikbaar. Voor langere afstanden is de bushalte voor de deur.

 

Het adres is: Hoofdweg boven 41, 8433 LC Haulerwijk, 06-41376036. Aankomst na 15 uur, vertrek rond 12 uur. Bankrek.nr. NL 24 INGB 0009 1090 52. Onze Algemene Verkoopvoorwaarden ontvang je bij bevestiging van boeking. Het KvK-nummer is 68042531 en het BTW-nr. NL174694258. Camping Fraai opent in 2023 haar deuren op zaterdag 1 april tijdens De Open Camping Dag!

 

Fraai heeft 25 ruime plekken, inclusief onze huuraccommodaties. Bij drie plekken/accommodaties kun je privé-sanitair huren. In 2022 heeft Fraai de (gratis) Wifi vernieuwd.

 

Fraai is momenteel bezig met het Green Key – traject, het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische branche.

 

Heb je plannen om naar Camping Fraai te komen, neem dan altijd even contact met ons op.

 

Of kijk hier of er een plekje vrij is.

 

***********************************************************************************************************************

Fraaie Fratsen tijdens Pasen!

Voorstelling  ‘Jaap’ (try-out)
door Robert Baarda van De Fietsende Vrienden
7 April ’s avonds, op een mooi plekje op Camping Fraai

In 2021 speelde Robert Baarda de muziektheatervoorstelling ‘Laat me gaan’ op Fraai. Dit jaar komt hij terug met de try-out van ‘Jaap’.
De ‘Tour De TBE’ zit erop. De vier fietsende vrienden fietsen gearmd hun laatste meters. Achter hen 1600 km vol verhalen. Robert zal het verhaal van de fietstour en zijn vriendschap met Jaap middels een muziek-
theatervoorstelling vertellen en bezingen. Thema’s als onvoorwaardelijke vriendschap, gemis, afzien, niet willen opgeven, elkaar inspireren, incasseren en verder gaan zullen deel uit maken van deze persoonlijke voorstelling. Een stuk dat ontroert, raakt en uitnodigt tot een gesprek. Het wordt omlijst met muziek, foto’s, een traan en een lach. Robert zal verderop in dit Paasweekend eveneens een fraai muziekoptreden verzorgen.

 

Paasontbijt
Op Eerste Paasdag 9 april staat er vanaf 10.00 uur in het theehuisje een uitgebreid Paasbuffet klaar met lokale eieren en natuurlijk paaseitjes, suikerbrood, broodjes, croissants, yoghurt, sinaasappelsap, kaas, vlees en lekkere zoetigheden e.d.. Onbeperkt koffie en thee.

Het Paasontbijt kost: € 15,- p.p. / kinderen t/m 11 jaar: € 7,50.

Op verzoek verstoppen we paaseitjes op de camping.
Dit Paasontbijt graag voor 6 april reserveren op info@campingfraai.nl.

Fraaie Fratsen zijn activiteiten die plaatsvinden op Camping Fraai die we goed, lekker, mooi of leuk vinden. Gewoon om het kamperen nóg leuker te maken! Zo gaan we dit jaar nog de aanschuiftafel aanbieden, pizza-avonden, De Buurtcamping en het Oldtimer- en Retroweekend. Wie weet nog leuke workshops of mooie vertellingen. Bied jij ook Fraaie Fratsen aan? Neem dan
contact met ons op.

Camping Fraai biedt rust, gastvrijheid en een persoonlijke sfeer.
Camping Fraai is autoluw en biedt ruime campingplekken. Op het terrein is een gemeenschappelijke vuurplaats, maar je kunt ook bij je eigen tent een vuurtje maken. Wij hebben enkele bijzondere accommodaties te huur: een heuse SRV-wagen, twee Pipowagens (waarvan 1 met eigen douche en toilet) en twee retrocaravans. Bij Camping Fraai ervaar je rust en gastvrijheid in een persoonlijke sfeer. Hierdoor voel je je al snel thuis. Gastvrouw is Miranda Kleisen. Zij kan je veel vertellen over (culturele) activiteiten in de omgeving, bijzondere winkeltjes, mooie musea, leuke dingen om te doen met kinderen, rommelmarkten en bijzondere uitstapjes. Ook verzorgt zij heerlijk uitgebreide ontbijtjes. Gastheer Wim van der Zel praat graag met je over oldtimers en helpt je als er iets niet werkt op de camping. Camping Fraai is een kindvriendelijke camping.

Theetuin met binnenruimte
Camping Fraai heeft een eigen theetuin waar het zowel buiten op het terrasje als binnen goed toeven is. Bij de theetuin kun je terecht voor een koffie, thee, frisdrank of een ijsje. De binnenruimte bevindt zich in de voormalige paardenstal. Deze ruimte kun je als bijvoorbeeld het weer een beetje tegen zit ook gebruiken om een spelletje te doen of een boek te lezen. Verder wordt deze ruimte gebruikt voor de ontbijtservice.

Openluchtzwembad Haulewelle
In Haulerwijk bevindt zich het meest duurzame Openlucht Zwembad van Nederland: Haulewelle. Bij een verblijf op Fraai krijg je hier in de zomer kennismakingskaarten voor!

Voorzieningen op Camping Fraai
Camping Fraai heeft twee sanitairgebouwen. Op het kampeerveld zijn twee toiletten en twee douches. Hier vind je ook drie afwasplekken, een mogelijkheid om het chemisch toilet te legen en een watertappunt. De tweede sanitaire voorziening bevindt zich naast de theetuin, in een deel van de voormalige paardenstal. Hier is de familiebadkamer en een losse douche en toilet.

En verder:

– Meertje met goudvis, rietvoorn, graskarper, zeelt, baars en snoek. Vissen en visnetjes toegestaan, zwemmen kun je er niet.
– Binnenruimte
– Gebruik van koelkast en vriezer
– Gebruik van koffiezetapparaat en waterkoker
– Was- en droogservice (tegen betaling)
– Haal- en brengservice (tegen betaling)
– Ontbijtservice (tegen betaling)

Een impressie

Vele mensen schreven in het gastenboek “wat een mooi plekje hebben jullie hier”.  Bij deze een impressie van Fraai.

Onze accommodaties

Geen eigen kampeermiddel of wil je gewoon eens wat anders? Kijk dan eens naar onze huuraccommodaties. We hebben een prachtige een SRV-wagen, “Ome Cor”, “Vrijer” (met eigen douche en toilet) en 2 retro-caravans te huur. En je kunt bij Camping Fraai ook een ingerichte tent huren. De genoemde prijzen zijn inclusief toeristenbelasting.

De SRV-Wagen

€ 97,50 per nacht

€ 185 per weekend

€ 265 per lang weekend

€ 335 per midweek

€ 525 per week

 

Prijs op basis van 2 pers.

1 volw. extra € 5, 1 of 2 kleine kinderen extra € 2,50, p.p.

Inclusief opgemaakte bedden, koffie/thee en handdoeken.

Ontbijt kan worden bijbesteld voor € 10 p. p.

Leve de man van de SRV! Deze originele Spijkstaal SRV-Wagen is compleet nieuw ingericht met een knipoog naar de oorspronkelijke functie van de wagen. Voor de ouders is er een afsluitbare slaapkamer met goede bedden. Er is een keukentje met al het benodigde keukengerei en water. Er is een kleine toiletruimte waar een campingtoilet in staat. Aan de dinette kun je samen binnen zitten en deze is om te bouwen tot een twijfelaar. Naast de dinette kan op verzoek een babybedje worden geplaatst. Buiten staat een zitje en een gezellige houtkachel.

Leuke selfies gegarandeerd in deze prachtige SRV-wagen! De mini-keuken is ingericht met een twee-pits kooktoestel op gas en een koelkast. Ook is er een koffiezetapparaat en een waterkoker aanwezig. In de naastgelegen ruimte is de slaapkamer. Bij aankomst zijn de bedden gedekt en hangen de handdoeken voor je klaar. Overal is aan gedacht: koffie, thee, theedoeken, vaatdoeken, zodat je onbekommerd kunt reizen.

Vrijer

€ 97,50 per nacht

€ 185 per weekend

€ 265 per lang weekend

€ 335 per midweek

€ 525 per week

 

Prijs op basis van 2 pers.

Inclusief opgemaakte bedden, koffie/thee en handdoeken.

Ontbijt kan worden bijbesteld voor € 10 p. p.

Vrijer voelt aan als een grote hotelkamer, met eigen douche en toilet. Er is een eenvoudige mini-keuken aanwezig met magnetron en een eenpits kooktoestel. Lekker helemaal op jezelf in deze wagen. In Vrijer slaap je fijn met zijn tweeën en hoef je niet naar buiten voor het sanitair! Je kunt ook gezellig binnen zitten  als het zitje met houtkachel voor de wagen toch wat te fris is. Ook geschikt in de wat koelere periodes dus en ook ideaal voor een langer verblijf.

Als je Vrijer binnenstapt, kom je eerst in een ruimte waar het toilet, de douche en de mini-keuken zich bevinden. De mini-keuken is ingericht met magnetron, eenpits kookplaatje en koelkast. Ook is er een koffiezetapparaat en een waterkoker aanwezig. In de naastgelegen ruimte is de sfeervolle slaapkamer, waar je ook kunt zitten. Er is ruimte om kleren op te bergen. Bij aankomst zijn de bedden gedekt en hangen de handdoeken voor je klaar. Overal is aan gedacht: koffie, thee, theedoeken, vaatdoeken, zodat je onbekommerd kunt reizen.

Ome Cor

€ 70 per nacht

€ 125 per weekend

€ 185 per lang weekend

€ 235 per midweek

€ 375 per week

op basis van 2 pers. 1 pers extra €2,50 p.n.

 

Inclusief opgemaakte bedden, koffie/thee en handdoeken

Ontbijt kun je apart bijbestellen voor € 10  p.p.

Ome Cor staat aan de rand van het kampeerterrein. Deze bijzondere accommodatie is vergroot en opgeknapt in de Coronatijd en hebben we daarom Ome Cor genoemd. De wagen is nu geschikt voor 3 personen. Voor de wagen kun je lekker buiten zitten en als het regent of te warm is, kunnen onze gasten ook terecht in het sfeervolle theehuisje. Er is ook de mogelijkheid om een vuurtje te stoken in een houtkachel. Neem lekker marshmallows mee en vier het buitenleven!

Als je de wagen binnenstapt zie je links een tweepersoonsbed en rechts een smalle twijfelaar. Verder zijn er stoeltjes, een tafeltje en een klein kastje.  De bedden zijn al lekker fris opgemaakt als je aankomt en de handdoeken liggen voor je klaar. Er is een waterkoker en een koffiezetapparaat aanwezig. Als het koud is, is de wagen verwarmd en als het warm is zetten we lekker een ventilator neer. Je bent altijd welkom om in ons theehuisje een spelletje te komen doen, iets te drinken of een boek te lezen.

Retrocaravan Snoes

€ 65 per nacht

€ 125 per weekend

€ 175 per lang weekend

€ 225 per midweek

€ 350 per week

 

 

Inclusief opgemaakte bedden, koffie/thee en handdoeken

Ontbijt kun je apart bijbestellen voor € 10  p.p.

De retro-caravan van het type Wilk heet Snoes en is geschikt voor 2 personen. Het is zo’n lief ding, dat je daar toch lekker knus in wilt slapen? In de caravan is er links een twijfelaar en rechts een zitje. Je biertje en rosétje kun je koud zetten in de koelkast en echt alles is aanwezig om te kunnen kamperen. De complete inventaris staat in het keukentje voor je klaar en ook hebben wij alvast vers water voor je gehaald. Buiten staat een zitje klaar onder de knaloranje luifel.

Ook staat er een vuurkorf bij de caravan, zodat je hier fijn een vuurtje kan stoken.

Retrocaravan King

Interesse in de huur van deze caravan? Neem dan a.u.b. even contact op.

Inclusief opgemaakte bedden, koffie/thee en handdoeken

Ontbijt kun je apart bijbestellen voor € 10 p.p.

De retro-caravan van het type TEC King is geschikt voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen en biedt ouderwets kampeerplezier. Oranje gordijntjes, bruine bordjes en een lekker truttig tafelkleedje. In de caravan is er links een twijfelaar en rechts een zitje, waar een wat smaller bed van gemaakt kan worden. Ook is er een washokje, waar je je tanden kunt poetsen en staat er een plasemmer. Je biertje en rosétje kun je koud zetten in de koelkast en echt alles is aanwezig om te kunnen kamperen. De complete inventaris staat in het keukentje voor je klaar en ook hebben wij alvast vers water voor je gehaald.

King heeft een lekker grote luifel met een zitje. Ook bij deze caravan staat een vuurkorf, zodat je hier fijn een vuurtje kan stoken.

Tent met twee cabines

€ 55 per nacht

€ 100 per weekend

€ 145 per lang weekend

€ 185 per midweek

€ 295 per week

 

Inclusief een opgemaakt matras voor de ouders, matjes met slaapzak en een kussen voor de kinderen en handdoeken.

Leuke tent met 2 slaapcabines, gescheiden door tentdoek. Het tentdoek kan ook opgerold worden, waardoor er 1 grote slaapunit ontstaat. Ingericht te huur, met  opgemaakte bed  (alleen mogelijk bij 2 pers.) of een lekker matras op de grond met matjes voor de kinderen, kookgerei, tafel en stoelen. Voor het slaapgedeelte is er nog een plekje om lekker binnen te zitten. Ideaal voor een fietsvakantie bijvoorbeeld.

Bij alle accommodaties krijg je:

Een opgemaakt bedje, handdoeken, kennismakingskaarten voor het meest duurzame Openlucht Zwembad van Nederland Haulewelle en natuurlijk een gastvrij ontvangst

Kampeertarieven

Op de camping kun je uiteraard ook terecht met je eigen tent, caravan of camper.

Kamperen met tent, camper of caravan

€ 21,50 per nacht per plek (max. 2 pers.)

Hoogseizoen (Pasen/Hemelvaart/Pinksteren, juli en augustus):

€ 23,50 per nacht per plek (max. 2 pers.)

€ 9,50 voor het privé sanitair per nacht

€ 4,- stroom per nacht

€ 2,50 extra persoon

€ 2,- huisdier per nacht

Kamperen SVR leden

€ 19,- per nacht per plek (max. 2 pers.)

Hoogseizoen (Pasen/Hemelvaart/Pinksteren, juli en augustus):

€ 21,50 per nacht per plek (max. 2 pers.)

€ 9,50 voor het privé sanitair per nacht

€ 4,- stroom per nacht

€ 2,50 extra persoon

€ 2,- huisdier per nacht

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief warme douche, Wifi, parkeerplek en een kennismakingskaartje in de zomer voor het Openlucht Zwembad Haulewelle aan de overzijde. De toeristenbelasting bedraagt €1,10 per persoon per nacht. Bij vertrek na 15 uur rekenen een halve dag extra voor de plekken met gebruik van het gemeenschappelijke sanitair en een hele dag extra voor de plekken met privé-sanitair. Voor het plaatsen van een babybedje vragen wij € 5,-.

 

We hebben een Hepi en Hepi Arrangement tussen Hemelvaart en Pinksteren 17/5/23-29/5/23. Je kunt dan blijven, maar je mag ook je kampeermiddel laten staan. Dit kost € 275,- voor niet SVR-leden en € 250,- voor SVR-leden. *

 

Lekker lang Lekker zomer-arrangement: voor een verblijf van 1 juli-31 augustus €1150,- niet SVR-leden, € 1000,- SVR-leden. *

 

*plus €4,- stroom p.d. (afwezigheidstarief in overleg), € 2,50 extra persoon en € 2,- voor de hond. Interesse? Mail of bel dan even, want online boeken van deze arrangementen is niet mogelijk.

We hebben ook ruilplekken, dat wil zeggen dat je bij ons gratis mag kamperen als je iets te ruilen hebt (meewerken bijvoorbeeld).

Algemene verkoopvoorwaarden Mini-camping, B&B en Theetuin Fraai

De aankomsttijd is 15.00 uur,  de vertrektijd is 12.00 uur, andere tijden zijn bij ons in overleg.

Als u een accommodatie of campingplaats reserveert bij Fraai, dient u een aanbetaling te doen. De aanbetaling is per ommegaande en 50% van de totale kosten van uw verblijf. De rest betaalt bij vertrek. Wij hebben geen pinautomaat. Het bankrekeningnummer van Fraai is: NL24 INGB 0009 109052 t.n.v. Fraai. Na deze aanbetaling is de reservering rond, uw bankafschrift is uw bewijs van betaling.

Als uw komst onverwacht verhinderd is, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wanneer u later dan de afgesproken datum aankomt, willen wij daar ook graag van op de hoogte gesteld worden. 

Om misverstanden te voorkomen: omdat we de accommodatie/plaats voor u vrij houden, gaan we ervan uit dat voor de totale gereserveerde periode afgerekend gaat worden, los van de veranderde plannen of weersomstandigheden. Wanneer u hierin toch liever vrij wilt zijn, kunt u beter niet reserveren en in plaats daarvan “op de bonnefooi” langskomen.

Een eventuele annuleringsverzekering kunt u het beste met uw eigen verzekeringsagent of bank regelen.

 

Fraai heeft een beperkt aantal plekken waar honden zijn toegestaan. We vragen daarom aan te geven of u met een hond komt en vragen daar ook een bijdrage voor. Honden dienen aangelijnd te zijn en uitwerpselen dient u zelf te verwijderen. 

 

Bij Fraai kunt u douchen zonder muntjes. Mede gezien de gestegen energieprijzen vragen wij u een redelijke douchetijd aan te houden.

 

Het kampeerterrein van Fraai is autoluw. Campers zijn toegestaan. Auto’s dienen op de parkeerplaats te worden gezet. Rijdt u a.u.b. stapvoets op het gehele terrein, ook bij aankomst en vertrek bij het woonhuis. 

 

Zonder tegenbericht gaan we ervanuit dat u akkoord gaat met bovenstaande.

 

Wij hopen dat u een fijne tijd zult hebben bij Fraai!

 

 

Kamperen met hond
In overleg is uw hond ook welkom bij Camping Fraai! Wij hebben een beperkt aantal plekken voor honden. Honden dienen aangelijnd te zijn. Reserveren is noodzakelijk. De kosten zijn € 2,- p.d.

Omgeving

Haulerwijk bevindt zich op het Drie Provinciënpunt, nog net in Zuid Oost Friesland. Het is een prachtige omgeving. In Haulerwijk is het Blauwe Bos gelegen, waar het goed fietsen, wandelen en rennen is. Ook zijn hier zones waar de honden niet aangelijnd hoeven te worden. In Haulerwijk is ook een gezellige pluktuin. Binnen 10 minuten ben je in Bakkeveen, waar in de zomer enorme rommelmarkten plaatsvinden en waar een mooie uitkijktoren staat. Ook kun je hier naar een gratis kinderpark, waarbij de ouders lekker op het terras kunnen zitten, het Doolhofpark. Ook ligt Norg in de nabije omgeving, daar zijn o.a. leuke restaurantjes. Veenhuizen ligt eveneens op fietsafstand en ook het prachtige Fochteloërveen is op de fiets goed te bereiken. Met de auto ben je binnen een half uur in Assen en Groningen, beide leuke steden!

Themaweekenden

Oldtimer & Retro kampeerweekend

 

8, 9 en 10 september 2023

 

Het tweede weekend van september organiseren wij voor de vijfde keer een oldtimer- en retrokampeerweekend. Dat wil zeggen dat wij iedereen van harte uitnodigen om te kamperen die een oldtimer auto en/of oldtimer/retro- kampeermiddel heeft. Alle merken zijn welkom. Dus ben je in het bezit van een oldtimer/retro auto, camper of caravan? Kom naar Haulerwijk (op het Drie Provinciën punt, nog net in Friesland)!

Kosten: 25,- p.p. 

Reserveren voor 3 september 2023 noodzakelijk, exclusief eten en drinken: info@campingfraai.nl

  • Dit weekend is nadrukkelijk geen evenement. Het betreft een kampeerweekend waarbij alleen kampeergasten welkom zijn.

Sanitairgebouw

Kijk ons nieuwe sanitair er nou eens stralend bij staan!

Home

Kamperen bij de boer

Menu

impressie
accommodaties
kampeertarieven
acties
omgeving
mail
MVO-verklaring

 

 

 

 

©2019 Camping Fraai

nl_NL_formal