IMG-20191027-WA0005 (2)

Camping Fraai is een originele kleinschalige minicamping gelegen op een verborgen stuk land, net buiten Haulerwijk. Dit plaatsje ligt in Friesland, maar Groningen en Drenthe liggen om de hoek. Stad Groningen, Assen en Drachten liggen slechts op een kleine 30 autominuten afstand. Vanuit Camping Fraai kun je letterlijk alle kanten op. Fietsverhuur, winkels, horeca en andere voorzieningen zijn op loop- en fietsafstand. Leuke dorpen als Veenhuizen, Norg en Bakkeveen zijn per fiets bereikbaar.  Dat maakt de camping de ideale plek om te combineren met bijvoorbeeld de prachtige openlucht voorstelling Het Pauperparadijs in Veenhuizen. Voor langere afstanden is de bushalte voor de deur.

 

Het adres is: Hoofdweg boven 41, 8433 LC Haulerwijk. 06-41376036. Aankomst na 15 uur, vertrek rond 12 uur. Bankrek.nr. NL 24 INGB 0009 1090 52. Onze Algemene Verkoopvoorwaarden ontvang je bij bevestiging van boeking. De camping sluit 9-10-2020 en zal rond 15-03-2021 weer open gaan. “Vrijer”, de Pipowagen XXL met eigen douche en toilet en “Ome Cor” blijven boekbaar in de winter.

 

Fraai in Coronatijd

Camping Fraai is beperkt geopend.

Er zijn rond de 20 plekken tegelijkertijd beschikbaar, incl. onze huuraccommodaties. 4 tot 6 Plekken/accommodaties krijgen privé-sanitair toegewezen, het kan wel voorkomen dat je daar een stukje voor moet lopen.

Vanwege de vele aanvragen voor campingplekken met privé-sanitair, willen wij u vragen ons te mailen naar info@campingfraai.nl. B.v.d.

 

De volgende dwingende adviezen zijn van kracht:

  • Je bent welkom indien je de afgelopen 14 dagen NIET in een risicogebied bent geweest en/of contact hebt gehad met een besmette patiënt en geen luchtwegklachten, verhoging en/of koorts hebt.
  • Op het moment dat je klachten hebt als hoesten, niezen, kriebelende keel, verhoging etc. blijf dan thuis, ook je gezinsleden.
  • Camping Fraai desinfecteert en verschoont het privé-sanitair voor aankomst en na vertrek. Gedurende je verblijf houd je zelf je eigen sanitair bij.
  • Hoewel Fraai een persoonlijk ontvangst hoog in het vaandel heeft staan, doen we het nu even anders. We vragen je van te voren om al de gegevens voor het nachtregister te mailen. Ook vragen wij je de kosten over te maken of via een QR code te betalen. We ontvangen je wel persoonlijk, maar lopen op 1,5 meter afstand naar de plek.
  • Houd voldoende afstand met de andere gasten.
  • De ontbijtservice bieden wij deze periode beperkt aan.
  • Rij bij aankomst en vertrek stapvoets over het terrein.

 

Annuleren in Coronatijd

Mocht je een reservering hebben gemaakt bij Fraai en wil je deze verplaatsen, dan geldt het volgende:

Het liefst zien we dat je een andere datum kiest. Wij checken of de datum kan en schuiven de reservering door.

Mocht je je reservering willen annuleren, terwijl de mogelijkheid er wel is, dan zien we ons genoodzaakt de aanbetaling niet te retourneren. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden.

Mocht je de reservering willen annuleren, omdat deze nu niet lukt i.v.m. de maatregelen, ook dan zien we graag dat je de reservering verschuift. Lukt dat niet? Dan zullen we de aanbetaling retourneren.

 

Heb je plannen om naar Camping Fraai te komen, neem dan altijd even contact met ons op.

 

***********************************************************************************************************************

Camping Fraai biedt rust, gastvrijheid en een persoonlijke sfeer
Camping Fraai is autoluw en biedt ruimte aan 20 ruime campingplekken. Op het terrein is een gemeenschappelijke vuurplaats, maar je kunt ook bij je eigen tent een vuurtje maken. Vanaf 2020 volgen we het stookalert, dat wil zeggen dat als de weersomstandigheden niet gunstig zijn, vuur niet is toegestaan. Wij zijn benoemd tot Bijzondere Camping. Wij hebben namelijk ook enkele bijzondere accommodaties te huur: een Buggenhoutse woonwagen, twee Pipowagens (waarvan 1 met eigen douche en toilet) en twee retrocaravans. Bij Camping Fraai ervaar je rust en gastvrijheid in een persoonlijke sfeer. Hierdoor voel je je al snel thuis. Gastvrouw is Miranda Kleisen. Zij kan je veel vertellen over culturele activiteiten in de omgeving, bijzondere winkeltjes, mooie musea, leuke dingen om te doen met kinderen, rommelmarkten en bijzondere uitstapjes. Ook verzorgd zij heerlijk uitgebreide ontbijtjes en op verzoek ook andere maaltijden, koffie en thee. Gastheer Wim van der Zel praat graag met je over oldtimers en helpt je als er iets niet werkt op de camping. Camping Fraai is een kindvriendelijke camping.

Theetuin met binnenruimte
Camping Fraai heeft een eigen theetuin waar het zowel buiten op het terras als binnen goed toeven is. Bij de theetuin kun je terecht voor een koffie, thee, frisdrank of een ijsje. De binnenruimte bevindt zich in de voormalige paardenstal. Deze ruimte kun je als bijvoorbeeld het weer een beetje tegen zit ook gebruiken om een spelletje te doen of een boek te lezen. Verder wordt deze ruimte gebruikt voor de ontbijtservice.

Openluchtzwembad Haulewelle
In Haulerwijk bevindt zich het meest duurzame Openlucht Zwembad van Nederland: Haulewelle. Bij een verblijf op Fraai krijg je hier in de zomer kennismakingskaarten voor!

Voorzieningen op Camping Fraai
Camping Fraai heeft twee sanitairgebouwen. Het gebouwtje op het kampeerveld veld heeft twee wc’s, een binnen- en een buitendouche. Hier vind je ook een wasgelegenheid met dubbele spoelbak en een watertappunt. De tweede sanitaire voorziening bevindt zich naast de theetuin, in een deel van de voormalige paardenstal. Hier zijn twee douches en twee wc’s.

En verder:
– Binnenruimte
– Gebruik van koelkast en vriezer
– Gebruik van koffiezetapparaat en waterkoker
– Was- en droogservice (tegen betaling)
– Haal- en brengservice (tegen betaling)
– Ontbijtservice (tegen betaling)

Elk jaar organiseren we de competitie "Het meest Fraaie Kampeermiddel van het Jaar". Heb je een bijzonder kampeermiddel? Wij maken er een leuke foto van en aan het einde van het jaar mogen onze volgers kiezen welke het fraaist is. De winnaar ontvangt een fraaie attentie en heel veel eer.

Vele mensen schreven in het gastenboek “wat een mooi plekje hebben jullie hier”. Bij deze een impressie van Fraai.

Onze accommodaties

Geen eigen kampeermiddel of wil je gewoon eens wat anders? Kijk dan eens naar onze huuraccommodaties. We hebben een prachtige woonwagen, 2 Pipowagens, waarvan een met eigen douche en toilet en 2 retro-caravans te huur. En je kunt bij Camping Fraai ook een ingerichte tent huren. De genoemde prijzen zijn inclusief toeristenbelasting.

Pipowagen Ome Cor

€ 120 voor een weekend

€ 65 per nacht

Inclusief opgemaakte bedden, koffie/thee en handdoeken

Ontbijt kun je apart bijbestellen voor € 7,50 p.p

De pipowagen staat aan de rand van het kampeerterrein. Deze bijzondere accommodatie is vergroot en opgeknapt in de Coronatijd en hebben we daarom Ome Cor genoemd. De wagen is nu geschikt voor 3 personen. Voor de Pipowagen kun je lekker buiten zitten en als het regent of te warm is, kunnen onze gasten ook terecht in het sfeervolle theehuisje. Er is ook de mogelijkheid om een vuurtje te stoken in een houtkachel. Neem lekker marshmallows mee en vier het buitenleven!

Als je de Pipowagen binnenstapt zie je links een tweepersoonsbed en rechts een smalle twijfelaar. Verder zijn er stoeltjes, een tafeltje en een klein kastje.  De bedden zijn al lekker fris opgemaakt als je aankomt en de handdoeken liggen voor je klaar. Er is een waterkoker en een koffiezetapparaat aanwezig. Als het koud is, is de wagen verwarmd en als het warm is zetten we lekker een ventilator neer. Je bent altijd welkom om in ons theehuisje een spelletje te komen doen, iets te drinken of een boek te lezen. Bij meerdere nachten en/of accommodaties kun je korting krijgen, afhankelijk van het aantal nachten en/of accommodaties. Als je retourneert naar een favoriete accommodatie, geldt dezelfde prijs als bij het eerdere bezoek!

Pipowagen Vrijer

€ 160 voor een weekend

€ 85 per nacht

Inclusief opgemaakte bedden, koffie/thee en handdoeken.

Ontbijt kan worden bijbesteld voor € 7,50 p. p.

Pipowagen Vrijer. Met eigen douche en toilet. Kookmogelijkheden , (magnetron) aanwezig. Lekker helemaal op jezelf in deze pipowagen Vrijer. In deze pipowagen slaap je fijn met zijn tweeën en hoef je niet naar buiten voor het sanitair! Je kunt ook gezellig binnen zitten  als het zitje met houtkachel voor de wagen toch wat te fris is. Ook geschikt in de wat koelere periodes dus en ook ideaal voor een langer verblijf.

Als je de Pipowagen binnenstapt, kom je eerst in een ruimte waar het toilet, de douche en de mini-keuken zich bevinden. De mini-keuken is ingericht met magnetron, eenpits kookplaatje en koelkast. Ook is er een koffiezetapparaat en een waterkoker aanwezig. In de naastgelegen ruimte is de sfeervolle slaapkamer, waar je ook kunt zitten. Er is ruimte om kleren op te bergen. Bij aankomst zijn de bedden gedekt en hangen de handdoeken voor je klaar. Overal is aan gedacht: koffie, thee, theedoeken, vaatdoeken, zodat je onbekommerd kunt reizen. Bij meerdere nachten en/of accommodaties kun je korting krijgen, afhankelijk van het aantal nachten en/of accommodaties. Als je retourneert naar een favoriete accommodatie, geldt dezelfde prijs als bij het eerdere bezoek!

Retrocaravan Snoes

€ 95 voor een weekend

€ 50 per nacht

Inclusief opgemaakte bedden, koffie/thee en handdoeken

Ontbijt kun je apart bijbestellen voor € 7,50 p.p.

De retro-caravan van het type Wilk heet Snoes en is geschikt voor 2 personen. Het is zo’n lief ding, dat je daar toch lekker knus in wilt slapen? In de caravan is er links een twijfelaar en rechts een zitje. Je biertje en rosétje kun je koud zetten in de koelkast en echt alles is aanwezig om te kunnen kamperen. De complete inventaris staat in het keukentje voor je klaar en ook hebben wij alvast vers water voor je gehaald. Compleet met retro-stoeltjes en een bloemetjes-parasol!

In principe staat de caravan zonder voortent, maar deze kan desgewenst worden opgezet. Ook bij de caravan staat een vuurkorf, zodat je hier fijn een vuurtje kan stoken. Bij meerdere nachten en/of accommodaties kun je korting krijgen, afhankelijk van het aantal nachten en/of accommodaties. Als je retourneert naar een favoriete accommodatie, geldt dezelfde prijs als bij het eerdere bezoek!

Retrocaravan King

€ 110 voor een weekend

€ 60 per nacht

Inclusief opgemaakte bedden, koffie/thee en handdoeken

Ontbijt kun je apart bijbestellen voor € 7,50 p.p.

De retro-caravan van het type TEC King is geschikt voor 3 personen en biedt ouderwets kampeerplezier. Oranje gordijntjes, bruine bordjes en een lekker truttig tafelkleedje. In de caravan is er links een twijfelaar en rechts een zitje, waar een wat smaller bed van gemaakt kan worden. Ook is er een washokje, waar je je tanden kunt poetsen en staat er een plasemmer. Je biertje en rosétje kun je koud zetten in de koelkast en echt alles is aanwezig om te kunnen kamperen. De complete inventaris staat in het keukentje voor je klaar en ook hebben wij alvast vers water voor je gehaald.

In principe staat de caravan zonder voortent, maar deze kan desgewenst worden opgezet. Ook bij de caravan staat een vuurkorf, zodat je hier fijn een vuurtje kan stoken. Bij meerdere nachten en/of accommodaties kun je korting krijgen, afhankelijk van het aantal nachten en/of accommodaties. Als je retourneert naar een favoriete accommodatie, geldt dezelfde prijs als bij het eerdere bezoek!

NIEUW IN 2020: DE BARONES, EEN PRACHTIGE BUGGENHOUTSE WOONWAGEN!

€ 195 voor een weekend (2n.)

€ 250 voor een lang weekend (3 n.)

€ 300 midweek (4 n.)

€ 105 per nacht door de weeks

 

Inclusief opgemaakte bedden, koffie/thee en handdoeken

In warme samenwerking met Retro & Zo kan Camping Fraai in 2020 deze bijzonder fraaie Buggenhoutse woonwagen aanbieden, De Barones genaamd. De in gypsy-style ingerichte wagen, bevat een ingerichte keuken met zitje en een woongedeelte met kachel. Achterin de wagen is een met schuifdeuren afsluitbare slaapkamer met een tweepersoonsbed. In de woonruimte ervoor staan een bank links van 220 x 65, waar eventueel iemand op kan slapen. We kunnen eventueel ook een babybedje in de wagen plaatsen of de Barones verhuren samen met De Kleine Kapitein, een boot op het droge voor de wat oudere kinderen. De keukentafel is voor 3 personen. Trek dus je bloemetjesjurk maar aan, of voor de mannen: trek je retro-overhemd aan en kom heerlijk overnachten in deze prachtige wagen!

Inclusief beddengoed, koffie/thee en handdoeken.

Tent met twee cabines

€ 40 per nacht, € 250 per week

Inclusief matras, lakenpakket en handdoeken

Leuke tent met 2 slaapcabines, gescheiden door tentdoek. Het tentdoek kan ook opgerold worden, waardoor er 1 grote slaapunit ontstaat. Ingericht te huur, met  opgemaakte bedden, kookgerei, tafel en stoelen en gezellige matten op de grond. Voor het slaapgedeelte is er nog een plekje om lekker binnen te zitten. Ideaal voor een fietsvakantie bijvoorbeeld.

Bij alle accommodaties krijg je:

Een opgemaakt bedje, handdoeken, kennismakingskaarten voor het meest duurzame Openlucht Zwembad van Nederland Haulewelle en natuurlijk een gastvrij ontvangst

Kampeertarieven

Op de camping kun je uiteraard ook terecht met je eigen tent, caravan of camper.

Kamperen met tent, camper of caravan

€ 19,50 per nacht per plek (max. 2 pers.)

€ 6,50 voor het privé sanitair per nacht

€ 2,50 extra pers./hond/stroom

Camperplek op parkeerterrein (zonder stroom)

€ 10 per nacht per plek (max. 2 pers.)

zelfvoorzienend

Kamperen SVR leden

€ 16 per nacht per plek (max. 2 pers.)

€ 6,50 voor het privé sanitair per nacht

€ 2,50 extra pers./hond/stroom

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief  warme douche, Wifi, parkeerplek en een kennismakingskaartje in de zomer voor het Openlucht Zwembad Haulewelle aan de overzijde. Voor de stroom, een extra persoon, kind en/of hond rekenen wij € 2,50 en toeristenbelasting bedraagt €1,- per persoon per nacht. Bij vertrek na 15 uur rekenen een halve dag extra.


Seizoensplaatsen

Het is mogelijk om bij Camping Fraai een plaats te reserveren voor het hele seizoen of voor een gedeelte daarvan (bijvoorbeeld alleen de schoolvakantie).
Informeer naar de mogelijkheden!

Voor groepen is groepskorting mogelijk. Neem contact met ons op via info@campingfraai.nl of bel Miranda Kleisen 06-41376036. We hebben ook ruilplekken, dat wil zeggen dat je bij ons gratis mag kamperen als je iets te ruilen hebt (meewerken bijvoorbeeld).

Kamperen met hond
In overleg is uw hond ook welkom bij Camping Fraai! De kosten zijn € 2,50 p.d.

Hond

Omgeving

Haulerwijk bevindt zich op het Drie Provinciënpunt, nog net in Zuid Oost Friesland. Het is een prachtige omgeving. In Haulerwijk is het Blauwe Bos gelegen, waar het goed fietsen, wandelen en rennen is. Ook zijn hier zones waar de honden niet aangelijnd hoeven te worden. In Haulerwijk is ook een gezellige pluktuin. Binnen 10 minuten ben je in Bakkeveen, waar in de zomer enorme rommelmarkten plaatsvinden en waar een mooie uitkijktoren staat. Ook kun je hier naar een gratis kinderpark, waarbij de ouders lekker op het terras kunnen zitten, het Doolhofpark. Ook ligt Norg in de nabije omgeving, daar zijn o.a. leuke restaurantjes. Veenhuizen ligt eveneens op fietsafstand en ook het prachtige Fochteloërveen in op de fiets goed te bereiken. Met de auto ben je binnen een half uur in Assen en Groningen, beide leuke steden!

Themaweekenden

Let op: we hebben het oldtimer- en retro-weekend 1 weekend later gepland nu! Alles onder voorbehoud van de Corona-maatregelen tegen die tijd.

Oldtimer & Retro kampeerweekend – 18, 19 en 20 september

 

Op 18, 19 en 20 september 2020 organiseren wij voor de tweede keer een oldtimer-kampeerweekend. Dat wil zeggen dat wij iedereen van harte uitnodigen om te kamperen die een oldtimer auto en/of oldtimer kampeermiddel heeft. Alle merken zijn welkom. Dus ben je in het bezit van een oldtimer auto, camper of caravan? Kom naar Haulerwijk (op het Drie Provinciën punt, nog net in Friesland)!

 

Voorlopig programma

Vrijdag 18 september

15.00 uur ontvangst

18.00 uur bbq (facultatief)

21.00 uur kampvuur

Zaterdag 19 september

11.00 uur rondrit door de mooie omgeving

18.00 uur pizza (facultatief)

21.00 uur kampvuur

Zondag 20 september

11.00 uur brunch (facultatief)

 

Kosten: 25,- p.p. 

Reserveren voor 4 september 2020 noodzakelijk, exclusief eten en drinken: info@campingfraai.nl

  • Dit weekend is nadrukkelijk geen evenement. Het betreft een kampeerweekend waarbij alleen kampeergasten welkom zijn.

Home

Kamperen bij de boer

Menu

©2019 Camping Fraai